Javascript Nedir?

Javascript Nedir?

JavaScript (Kısaltılmış haliyle JS), HTML ve CSS ile birlikte Web’in temel teknolojilerinden biri olan programlama diline verilen isimdir.

JavaScript, ECMAScript teknoloji standardına uyan, çoğunlukla eş zamanlı olarak derlenmiş, üst düzey bir yazılım dilidir. Dinamik yazılım, prototip tabanlı obje yönelimi ve 1. sınıf işlevlere sahiptir.

ECMAScript teknoloji standardı, ağ oluşturma, depolama veya grafik olanakları gibi herhangi bir giriş/çıkış (I/O) içermez. Pratikte, web tarayıcısı veya diğer çalıştırma ortamları, I/O için JavaScript API’leri sağlamaktadır.

Javascript Ne İşe Yarar?

Javascript, web sitelerini daha işlevsel hale getiren en önemli web yazılım dilidir. Örnek vermek gerekirse; açılan menüler, hareketli ikonlar, slaytlar ve daha fazlası Javascript ile oluşturulmaktadır. Eğer JS olmasaydı, web siteleri daha durağan bir halde olurdu.

Sosyal Medya'da Paylaşın.

WhatsApp
Telegram
LinkedIn
Facebook
Twitter

Benzer Blog Yazılarımız.

Marka Konumlandırma Nedir?

Marka Konumlandırma Nedir?

Marka konumlandırma, bir markanın rakiplerinden farklılaşmasını sağlamak ve hedef kitlenin zihninde belirli bir yer edinmek amacıyla yapılan stratejik bir çalışmadır.…

Devamını Oku
Web Ajans

Web Ajans

Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüzde, işletmelerin dijital ortamda var olmaları bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu noktada web ajanslar devreye girer. Web…

Devamını Oku
Markalaşma Ajansı

Markalaşma Ajansı

Günümüzün rekabetçi iş dünyasında bir marka oluşturmak, şirketlerin başarılı olması için hayati bir önem taşıyor. Ancak, bir marka yaratmak sadece…

Devamını Oku
Sosyal Medya Ajansı

Sosyal Medya Ajansı

Günümüzde sosyal medya, markaların hedef kitleleriyle etkileşim kurmaları, bilinirliklerini artırmaları ve sadık müşteri kitleleri oluşturmaları için en etkili araçlardan biri…

Devamını Oku
Dijital Ajans

Dijital Ajans

Dijitalleşen dünyada var olabilmek ve rekabette öne çıkabilmek için dijital pazarlama stratejileri kaçınılmaz hale gelmiştir. Dijital Ajans, bu stratejileri en…

Devamını Oku